De Vechsportstijlen

Taekwondo

Letterlijk vertaald betekent tae voet, kwon hand of vuist en do de manier of de weg. Taekwondo is dus het gebruik van de hand en de voet, met als doel zelfverdediging en het verbeteren van je persoonlijkheid en het wordt dus ook vaak gezien als een verdedigingskunst en niet als een vechtsport omdat er veel aandacht gaat naar zelfbeheersing en respect.

Meer over Taekwondo..

Aiki JiuJitsu

Aikijujutsu is een dynamische defensieve krijgskunst. Het systeem is gebaseerd op het geen-weerstand-bieden aan de kracht van de tegenstander.  De persoon die de techniek uitvoert, tracht controle te krijgen over de aanvaller door de aangeboden energie (de aanval) over te nemen en te gebruiken tegen de aanvaller zelf.  Opvallend zijn de circulaire bewegingen en de flexibele geest van de verdediger.  Het streven naar een technisch correcte en mentaal beheerste uitvoering, maakt een overmatig gebruik van kracht overbodig.

Meer over Aiki Jiujitsu..

Haedong Kumdo

Haedong Kumdo is een Koreaanse zwaardkunst. Het is een ongekend krachtige, en sierlijke kunst die zich uit in talrijke loopvormen ( Sang Soo Gum Bup ) vanuit een solide basis techniektraining ( Ki Cho Dong Jak ). Ook de energetische ontwikkeling ( Ki ) van de beoefenaar staat centraal in Haedong Kumdo via meditatie, concentratie en Ki-oefeningen.