De Trainers

Eddy Dagelet, Sayhung:

Hallo mijn naam is Eddy Dagelet ik ben nu  58 jaar.

Ik doe nu 42  jaar met zeer veel plezier aan Taekwondo. Ik heb verschillende gevechtskunsten gedaan zoals Karate, Jiu-jitsu en Kung-fu maar ben toch door gegaan met Taekwondo. Naast de taekwondo doe ik ook aiki jiu jitsu van mijn grote vriend Jan Dob, en maak ik tijd voor het koreaans zwaard vechten Haedong Kumdo.
Ik heb veel wedstrijden gedaan waarmee ik verschillende prijzen behaald heb bij de onderdelen sparring en tuls. Ik ben 2e geworden bij europees kampioenschappen van de WMAA,  in 1988, bij het onderdeel tuls.  En in de loop der jaren heb ik 14 keer de 1e plaats behaald en tig keer 2e en 3e plaatsen. Ik hoop hier nog een paar jaar mee door te kunnen gaan. Ik heb nog steeds veel plezier in het lesgeven en beoefenen van de vechtsporten.
Ik vraag veel van je tijdens een training, maar het gaat erom wat jij kan, niet wat ik kan.

Eddy Dagelet  7e tan Taekwondo.

 

Jan Dob

Mijn naam is Jan Andries Dob, geboren in Uithuizen op 09-April-1963.
Ik ben drager van de 5e dangraad in de Aiki jiu-jitsu.
Deze vechtkunst doe ik al meer dan 40 jaar en nog steeds met veel plezier.
Al op vroege leeftijd werd mijn aandacht getrokken door deze krijgsvorm. Aiki jiu-jitsu is geen sport maar een krijgskunst en dus zijn er hier ook geen wedstrijden van.
Voor mij is deze krijgskunst een manier van leven en niet iets wat je even een paar jaar doet .
In mijn 40 jaar training heb ik een aantal interessante mensen mogen ontmoeten zoals Soto Tanamura, Jean Cloud van Damme, Chuck Norris, Christian Tissier om zo maar een paar te noemen.
Maar ook minder bekende mensen, maar zeker niet minder in aan zien en zolang je kunt leren van mede leraren en of grootmeesters des te beter.
Zo heb ik een aantal lessen mogen volgen van een Theo de gelean en Peter vermeeren.Ook zijn wij regelmatig op scholen waar wij als gast-docenten optreden om de jeugd in beweging te krijgen.
Wij zijn dan ook altijd blij als de kinderen ook met plezier mee doen of hun ervaringen met ons delen waar ze tegen aanlopen.Zo heb ik in mijn tak van kunst veel mogen leren, zelfs nu nog  zowel van meesters als van mijn eigen leerlingen, ook deze groep moet je niet onderschatten een leerling komt bij je binnen om iets te leren van jou en dan doen ze dingen waarvan je denkt waar halen ze het vandaan maar als je het zie ga je zelf nadenken over hoe ze het doen, en soms kom je tot verbluffende constatering dat als ze iets voordoen dat het heel gemakkelijk en heel vaak een onbewuste  en menselijke beweging is zodat ze heel gemakkelijk de techniek kunnen maken en de aanvaller kunnen overmeesterenSamen met mijn grote vriend Eddy
Jan Dob, 5e dan Aiki-jiujitsu